
آیا کاشت ناخن ضرر دارد؟ عوارض کاشت ناخن چیست؟ امروزه کاشت ناخن در بین خانم ها و دختران جوان بسیار محبوب است. در خصوص خطرناک بودن یا نبودن این روش زیباسازی ناخن اطلاعات ضد و نقیض بسیار زیادی در شبکه های اجتماعی و در بین مردم وجود دارد. در این بخش از مجله آرایشی، بهداشتی و زیبایی سوفیا تصمیم داریم به بررسی کامل مضرات کاشت ناخن بپردازیم. با ما تا پایان همراه باشید.
مضرات کاشت ناخن از نظر پزشکی
آیا کاشت ناخن سرطان زاست؟
فهرست مطالب این مقاله
بالا بودن عوارض کاشت ناخن باعث شده تا اطلاعات ضد و نقیض بسیاری در خصوص سرطان زا بودن آن در فضای مجازی پخش شود. آیا کاشت ناخن سرطان زاست؟ در واقع موادی که روی صدف ناخن ها گذاشته می شود، سرطان زا نیست؛ بلکه اشعه UV که برای خشک شدن این مواد به کار می رود ممکن است ارتباط هایی با سرطان داشته باشد. این را بدانید که هنوز تحقیقات علمی و موثقی مبنی بر سرطان زا بودن کاشت ناخن در دسترس نیست و فقط یک سری احتمالات در این باره وجود دارد. بنابراین اگر سابقه کاشت ناخن دارید و به بیماری های پوستی دچار شدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علائم بیماری تان به صورت تخصصی بررسی شود.
عوارض کاشت ناخن چیست؟
کاشت ناخن به روش های مختلفی انجام می شود. ژل، پودر و موادی که مستقیما روی صدف ناخن قرار می گیرند، حاوی ترکیباتی هستند که به سلامت ناخن ها آسیب وارد می کنند. این ترکیبات کاملا شیمیایی بوده و به مرور زمان باعث آسیب به صدف ناخن ها می شوند. از طرفی عمده ترین و اصلی ترین مضرات کاشت ناخن از نظر پزشکی برای پوست است. اشعه UV که با استفاده از آن مواد روی صدف ناخن ها خشک می شوند، باعث آسیب به پوست می شود. این اشعه بسیار قوی بوده و تا حدودی می توان گفت باعث تحریک سرطان پوست نیز می شود. در ادامه به تمام مضرات کاشت ناخن اشاره می کنیم.
خطرات کاشت ناخن برای خانم ها
بروز واکنش های آلرژیک یکی از عوارض کاشت ناخن!
یکی از مهمترین و رایج ترین عوارض کاشت ناخن، بروز واکنش های آلرژیک است. واکنش های آلرژیک در بدن هر فرد به یک شکل خودش را نمایان می کند. تمامی موادی که از آنها برای ترمیم و کاشت ناخن استفاده می شود، حاوی ترکیبات شیمیایی هستند. این ترکیبات شیمیایی به پوست و صدف ناخن ها آسیب های متعددی وارد می کنند. به همین خاطر شما بعضی از نشانه های واکنش آلرژیک ناشی از کاشت ناخن را به صورت تورم و قرمزی پوست می بینید. آلرژی در بدن بعضی از افراد به طرز وحشتناکی بروز پیدا می کند. به تمام کسانی که بدنشان با واکنش های آلرژیک شدید روبرو می شود، توصیه می کنیم کاشت ناخن انجام ندهند.
عفونت و قارچ، از دیگر مضرات کاشت ناخن!
در فرآیند اکستنشن ناخن احتمال بروز عفونت و قارچ بسیار زیاد است. مواد شیمیایی بسیار زیادی در کاشت ناخن و ترمیم آن استفاده می شوند که ممکن است به شکاف های بین ناخن و پوست نفوذ کنند. نفوذ این مواد شیمیایی به داخل پوست باعث بروز بعضی قارچ ها و عفونت ها می شود. خوب است تا بدانید عفونت یکی از اصلی ترین و رایج ترین عوارض کاشت ناخن است که بسیاری از خانم ها آن را تجربه می کنند.
ضعیف شدن صدف ناخن یکی از عوارض کاشت!
همانطور که می دانید برای کاشت لازم است تا صدف ناخن به وسیله سوهان برقی کمی تراشیده شود. این کار هم باعث افزایش جذب مواد شیمیایی می شود و هم ناخن ها را به مرور زمان ضعیف تر می کند. در نتیجه ممکن است فرد بعد از مدتی که اکستنشن ناخن را ریمو کرد، با شکنندگی و ضعیف شدن آن مواجه شود.
چگونه از بروز عوارض کاشت ناخن جلوگیری کنیم؟
زیبایی دست ها برای خانم ها موضوع بسیار مهم و غیر قابل انکار است. به همین دلیل نمی توان آن را نادیده گرفت. برخی از عوارض کاشت ناخن مثل استفاده از دستگاه یو وی در حین کاشت و ترمیم، از کنترل خارج هستند. در مقابل می توان با انجام یک سری راهکارها تا حدودی از بروز مضرات کاشت ناخن جلوگیری کرد.
انجام خدمات کاشت ناخن توسط فرد حرفه ای
یکی از مهمترین راهکارهایی که برای کاهش عوارض کاشت ناخن به شما پیشنهاد می دهیم، انجام خدمات کاشت و ترمیم در یک سالن حرفه ای است. زمانی که ناخن کار شما بهداشت را رعایت کند و در یک محیط بهداشتی و تمیز خدمات ناخن را برای شما انجام دهد، قطعا از بروز بسیاری از عفونت ها و قارچ ها جلوگیری می شود. استفاده از وسایل بهداشتی و تمیز برای انجام خدمات کاشت و ترمیم از اهمیت بالایی برخوردار است.
استفاده از کرم ضد آفتاب
برای کاهش عوارض کاشت ناخن برای پوست می توانید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. همانطور که می دانید اشعه UV مانند اشعه خورشید برای پوست مضر است. به همین علت برای کاهش مضرات اشعه دستگاه می توانید از ضد آفتاب برای دست هایتان استفاده کنید. در بخش دیگر سوفیا مقاله ای تحت عنوان چالش های انتخاب کرم ضد آفتاب برای شما تهیه کرده ایم که با مطالعه آن می توانید ضد آفتاب مناسب پوستتان را انتخاب و خریداری کنید.
استراحت دادن به ناخن ها
برای حفظ سلامت و جلوگیری از مضرات کاشت ناخن بهتر است تا بعد از مدتی، در یک بازه زمانی 2 الی 3 ماهه به ناخن هایتان استراحت دهید و کاشتتان را ریمو کنید. این کار از بروز بسیاری از عوارض مانند ضعیف شدن صدف ناخن ها جلوگیری می کند. در زمانی که به ناخن هایتان استراحت می دهید می توانید از روش های مختلف برای تقویت ناخن ها استفاده کنید. در صفحه دیگر سوفیا 15 راهکار ساده برای تقویت ناخن ها در منزل را برایتان گردآوری کردیم که با مطالعه آن می توانید در این مدت صدف ناخن هایتان را تقویت کنید.
عوارض کاشت ناخن
کاشت ناخن برای چه کسانی ممنوعیت دارد؟
با توجه به اینکه عوارض کاشت ناخن غیر قابل انکار است و در هر صورت شامل حال زیباجویان می شود باید در نظر داشت که بعضی از خانم ها به هیچ عنوان نباید آن را انجام دهند. کسانی که برای کاشت ناخن محدودیت دارند برای حفظ سلامتشان باید از این کار صرف نظر کنند.
خانم هایی که مستعد ابتلا به قارچ زیر ناخن هستند.
خانم هایی که با بیماری هایی مانند خود ایمنی یا ضعف سیستم ایمنی دست و پنجه نرم می کنند.
خانم هایی که کار سنگین انجام می دهند.
خانم هایی که بنا به نوع شغلشان با مواد شیمیایی سر و کار دارند.
خانم های باردار
خانم هایی که بیماری های خاص دارند و تحت درمان با شیمی درمانی یا پرتو درمانی هستند.
باورهای غلط در خصوص کاشت ناخن که ممکن است شما را گمراه کند!
با وجود اینکه عوارض کاشت ناخن بسیار زیاد است اما یک سری باورهای غلط در خصوص این روش زیباسازی ناخن وجود دارد. بهتر است تا با این باورهای غلط آشنا شوید و بدانید که چنین چیزهایی هیچ پایه و اساس علمی و درستی ندارد.
عدم اکسیژن رسانی به ناخن ها
یکی از این باورهای غلط این است که بسیاری می گویند با کاشت، ناخن ها نمی توانند نفس بکشند! کمی تعجب آور است زیرا اکسیژن از طریق پوست به ناخن ها می رسد نه از طریق صدف سفت و سخت ناخن! بنابراین چنین موضوعی هیچ تاثیری بر رشد و سلامت ناخن نخواهد داشت.
آسیب دائمی ناخن ها
بعضی ها بر این باورند که یکی از عوارض کاشت ناخن، آسیب دائمی به آن است. در واقع اگر شما خدمات زیبایی ناخن را با بهترین ناخن کار پیش ببرید، ناخن هایتان هیچ آسیبی نخواهند دید. حتی اگر به رستنگاه و یا صدف ناخن آسیب جدی وارد شود، پس از 4 ماه به طور کامل ترمیم خواهد شد.
مراقبت از ناخن بعد از کاشت
برای کاهش عوارض کاشت ناخن و همچنین مراقبت از زیبایی و سلامت دست هایتان بهتر است تا یک سری اقدامات انجام دهید. با انجام این کارها می توانید مضرات کاشت ناخن را به حداقل برسانید و از بروز مشکلاتی همچون قارچ و عفونت جلوگیری کنید.
- در انجام کارهای روزمره خود دقت داشته باشید. ناخن های شما ابزار نیستند و نباید از آنها برای باز کردن درب قوطی نوشابه، کنسرو و… استفاده کنید. برای انجام بسیاری از کارها مانند باغبانی، حتما از دستکش استفاده کنید.
- هرگز اکستنشن ناخن را با ناخن گیر کوتاه نکنید. این کار به ناخن طبیعی تان آسیب وارد می کند و باعث ضعیف شدن آن می شود.
- استفاده از روغن کوتیکول بعد از کاشت ناخن به تغذیه و محکم تر شدن ناخن ها کمک زیادی می کند.
- پس از شستشوی دست ها حتما از کرم مرطوب کننده استفاده کنید و سطح ناخن هایتان را به آن آغشته کنید.
- با ناخن هایتان با ملایمت رفتار کنید و برای انجام کارهای روزمره به آنها فشار وارد نکنید. گاهی اوقات ممکن است در چنین شرایطی به صدف ناخن هایتان آسیب وارد شود.
- بهتر است تا از کاشت ناخن بسیار بلند خودداری کنید. اکستنشن های بسیار بلند خطر برگشت ناخن و جدا شدن آن از رستنگاه را دارند. در صورتی که اندازه اکستنشن تان بلند است حتما در انجام کارهای روزمره نهایت دقت را به عمل آورید.
- رعایت بهداشت و نظافت ناخن بسیار مهم است. حتما با استفاده از ابزارهای مانیکور، زیر ناخن هایتان را به خوبی تمیز کنید و ترمیم ناخن را به موقع انجام دهید.
- در صورتی که اطراف ناخن هایتان دچار زخم، تورم و یا کبودی شد، حتما به پزشک مراجعه کرده و موضوع را پیگیری کنید.
سخن پایانی
عوارض کاشت ناخن موضوعی بود که در این قسمت به بررسی آن پرداختیم. با توجه به اهمیت این موضوع باید بگوییم در صورتی که به مراقبت ها و بایدها و نبایدهای کاشت ناخن توجهی نداشته باشید، با عوارض شدیدی روبرو می شوید. همانطور که به زیبایی دست هایتان اهمیت می دهید لازم است تا به سلامت آنها نیز توجه داشته باشید.