
قطعا به دنبال روش های درمان پوست مرغی یا پوست توت فرنگی هستید که به این صفحه هدایت شده اید. آیا می دانید بیماری یا اختلال پوست مرغی چیست و به چه علت به وجود می آید؟ یکی از بیماری های پوستی شایع اما بی ضرر در بین خانم ها و آقایان، بیماری پوست مرغی یا پوست توت فرنگی است. دلایل مختلفی باعث بروز این بیماری بی خطر می شود که قطعا اگر بخواهید آن را درمان کنید لازم است تا ابتدا با دلایل آن آشنا شوید. این بخش از مجله آرایشی، بهداشتی و زیبایی سوفیا را به بررسی صفر تا صد آنچه که باید در مورد بیماری پوست مرغی بدانید، اختصاص داده ایم. تا پایان با ما همراه باشید.
پوست مرغی چیست؟
بیماری پوست مرغی چیست؟
فهرست مطالب این مقاله
پوست مرغی اصطلاح رایج بیماری کراتوز پیلاریس Keratosis Pilaris است. این بیماری با علائمی مانند لکه های خشک و برآمدگی های ریز روی نواحی مانند بازوها، ران ها، باسن و… بروز پیدا می کند. برجستگی هایی که روی پوست به وجود می آیند تقریبا شبیه جوش هستند و زیبایی پوست را تحت تاثیر قرار می دهند. در حقیقت این برآمدگی ها سلول های مرده پوستی هستند که باعث مسدود شدن فولیکول های مو می شوند.
برای درمان پوست مرغی مضطرب نشوید زیرا این بیماری کاملا بی خطر است و برای سلامتی مشکلی به وجود نمی آورد؛ اما زیبایی پوست را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به علت بروز پوست توت فرنگی می توان از روش های درمان متعدد و موثری برای آن استفاده کرد.
پوست مرغی در چه نواحی ظاهر می شود؟
برای درمان پوست مرغی قطعا باید از روش های مناسبی اقدام کنید. آیا می دانید پوست توت فرنگی در چه قسمت هایی ظاهر می شود؟ به طور کلی پوست توت فرنگی یا پوست مرغی در قسمت هایی از پوست ظاهر می شود که در آن قسمت ها رویش مو اتفاق می افتد. بنابراین قسمت هایی مانند کف دست یا کف پا که هیچ گونه فولیکول مویی ندارد، پوست مرغی نمی شوند. بیشترین قسمت هایی از بدن که دچار پوست مرغی می شوند، ساعد، ساق پا، بازو و ران ها هستند.
علائم پوست مرغی چیست؟
آیا می دانید با مشاهده چه علائمی باید به فکر درمان پوست مرغی باشید؟ به طور کلی بیماری پوست مرغی علائم حاد و دردناکی ندارد. بنابراین شما می توانید با بررسی یک سری علائم ظاهری مطمئن شوید که آیا به پوست مرغی مبتلا هستید یا خیر. به موارد زیر توجه کنید:
ظاهر شدن برجستگی هایی روی پوست که شبیه سطح سنباده هستند.
ظاهر شدن برجستگی هایی که همرنگ پوست هستند. گاهی اوقات این برجستگی ها به رنگ گوشتی، سفید، سیاه، قهوه ای و یا قرمز هستند.
پوست خشک
خارش پوستی و تحریک پذیری آن
قرمز شدن یا صورتی شدن اطراف برجستگی ها
علت پوست مرغی چیست؟
اصلی ترین علت پوست مرغی، تجمع کراتین و پروتئین مو در منافذ پوست است. زمانی که کراتین ها و پروتئین های موجود در موهای بدن در منافذ پوست تجمع پیدا کنند، علائم پوست مرغی ظاهر می شود. علاوه بر این مورد، دلایل دیگری هم برای ابتلا به این بیماری پوستی وجود دارد موارد زیر را بررسی کنید:
-
خشکی آب و هوا
همانطور که متوجه شدید پوست مرغی به دلیل تجمع کراتین و پروتئین موهای بدن اتفاق می افتد. در صورتی که آب و هوای منطقه ای که در آن زندگی می کنید خشک باشد پروتئین بیشتری در منافذ پوست تجمع پیدا می کند. در نتیجه به پوست مرغی مبتلا می شوید.
-
حمام آب داغ
آب داغ تاثیرات منفی فراوانی بر سلامت پوست و مو می گذارد. یکی از علت های پوست مرغی، دوش آب داغ است. کسانی که به طور مکرر با آب داغ حمام می کنند دچار خشکی پوست و به دنبال آن به پوست مرغی مبتلا می شوند.
-
آلرژی
کسانی که آلرژی دارند و بنا به دلایل مختلف به حساسیت های پوستی مبتلا می شوند، پوست مرغی را نیز تجربه می کنند.
-
ژنتیک
یکی دیگر از دلایل پوست مرغی، ژنتیک است. سابقه خانوادگی و وراثت باعث پدید آمدن این بیماری روی پوست می شود.
درمان پوست مرغی
چه کسانی بیشتر به پوست مرغی مبتلا می شوند؟
برای درمان پوست مرغی ابتدا لازم است تا علت آن را شناسایی کنید و سپس برای درمان اقدام نمایید. آیا می دانید چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری شایع پوستی هستند؟ به طور کلی پوست مرغی در خانم ها و آقایان، کودکان و نوجوانان بروز پیدا می کند. البته لازم است تا بدانید خانم ها بیشتر از آقایان به این عارضه پوستی دچار می شوند. به غیر از این موضوع باید بدانید افرادی که شرایط زیر را دارند، بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به پوست مرغی یا پوست توت فرنگی هستند:
کسانی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند
کسانی که تب یونجه دارند
کسانی که اگزمای پوستی دارند
خانم های باردار به دلیل نوسانات هورمونی
انواع روش های درمان پوست مرغی
درمان پوست مرغی با انواع روش های پزشکی و خانگی امکان پذیر است. اینکه کدام یک از روش ها بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد، به عوامل مختلفی همچون سن، علت پوست مرغی و… بستگی دارد. در حالت کلی باید این را بدانید که نباید نگران این موضوع باشید و برای درمان آن خودتان را به آب و آتش بزنید. این عارضه پوستی با بالا رفتن سن خود به خود رفع می شود. در صورتی که می خواهید نسبت به کاهش علائم آن اقدام کنید باید صبور باشید؛ زیرا گاهی اوقات ممکن است درمان کامل پوست مرغی چندین ماه زمان ببرد.
درمان پوست مرغی با روش های پزشکی
برای درمان پوست مرغی با روش های پزشکی لازم است تا به یک پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک با توجه به شرایط و وضعیتی که دارید برای تسکین خشکی و خارش پوست پماد و کرم های موضعی را برایتان تجویز می کند. یکی از این کرم ها، آبرسان و مرطوب کننده است؛ زیرا همانطور که می دانید یکی از دلایل پوست مرغی شدن بدن، خشکی پوست است.
مرطوب کننده هایی که برای پوست مرغی تجویز می شوند، فرمولاسیون متفاوتی با سایر مرطوب کننده ها دارند. این مرطوب کننده ها حاوی اوره و اسید لاکتیک هستند. فرمولاسیون مرطوب کننده های مخصوص درمان پوست مرغی باعث می شود تا سلول های مرده برآمده که روی سطح پوست تجمع پیدا کردند، شل شوند و با نرم شدن پوست و رفع خشکی آن رفته رفته از بین بروند. علاوه بر پماد، لوسیون و کرم های مختلف، درمان پوست توت فرنگی با روش های زیر نیز امکان پذیر است. البته باید بدانید که این روش ها تنها با تشخیص و تجویز پزشک برای مراجعه کنندگان انجام می شوند.
میکرودرم ابریژن که یک لایه برداری قوی پوست است
لایه برداری شیمیایی
کرم های حاوی رتینول
لیزر عروقی
فوتوپنوماتیک
علت پوست مرغی شدن
روش های درمان خانگی پوست مرغی
درمان پوست مرغی با روش های خانگی نیز امکان پذیر است. همانطور که قبلا هم به این موضوع اشاره داشتیم این عارضه پوستی وضعیت بسیار حاد یا ناراحت کننده ای را برای شما به وجود نمی آورد. بنابراین نگران نباشید و از ساده ترین روش ها برای درمان این عارضه استفاده کنید. در ادامه انواع روش های درمان خانگی پوست مرغی را به شما معرفی می کنیم.
روش اول:
در این روش به شما توصیه می کنیم تا دوش آب گرم بگیرید. مدت زمانی که داخل حمام آب گرم هستید باید کوتاه باشد. پس از اینکه پوست شما به خوبی نرم و شل شد با استفاده از یک برس سفت پوستتان را مالش دهید. بدین ترتیب دانه های برجسته و برآمده روی پوست به مرور زمان از بین می روند. البته در نظر داشته باشید که نباید با آب خیلی داغ و برای مدت طولانی حمام کنید؛ زیرا این کار باعث از بین رفتن چربی و رطوبت طبیعی پوست و در نتیجه آسیب به پوست می شود.
روش دوم:
لایه برداری قوی برای پوست مرغی یکی دیگر از بهترین روش های درمان خانگی است. شما می توانید با استفاده از انواع اسکراب های خانگی و یا بازاری، پوستان را اسکراب و لایه برداری کنید. لایه برداری با اسکراب به حذف سلول های مرده پوست کمک زیادی می کند. از طرفی باعث روشن تر شدن رنگ پوست و بهبود وضعیت ظاهری پوست می شود. برای درمان پوست مرغی می توانید انواع اسکراب های گیاهی و باکیفیت سوفیا را خریداری کنید. اسکراب های سوفیا ترکیبات غنی و تقویت کننده ای برای پوست دارند. ضمن اینکه به حذف فاکتورهای منفی پوست کمک زیادی می کنند.
روش سوم:
حتما برای درمان پوست مرغی از لوسیون ها و کرم های مرطوب کننده و آبرسان استفاده کنید. لوسیون هایی که حاوی آلفا هیدروکسی اسید هستند می توانند خشکی پوست را از بین ببرند و به گردش سلولی کمک کنند. ضمنا بهتر است تا از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید؛ زیرا باعث تشدید پوست مرغی می شوند.
کدام روش برای درمان پوست مرغی بهتر است؟ روش های پزشکی یا خانگی؟
با مطالعه بخش های قبلی قطعا این سوال برایتان مطرح می شود که برای درمان پوست مرغی کدام روش بهتر است؟ روش های پزشکی یا روش های خانگی؟ به طور کلی پوست مرغی مشکلی نیست که شما را نگران کند. در صورتی که می خواهید از انواع روش های درمان پوست مرغی استفاده کنید، باید صبور باشید و منتظر بمانید تا درمان قطعی اتفاق بیفتد. اگر برای درمان این عارضه پوستی عجله دارید، حتما سراغ روش های پزشکی بروید و در کنار آن از روش های خانگی مانند لایه برداری استفاده کنید. توجه داشته باشید که بدون تجویز پزشک نباید از هیچ روش درمان پزشکی استفاده کنید؛ زیرا ممکن است برایتان عوارضی را به همراه داشته باشد.
سخن پایانی
برای درمان پوست مرغی روش های متعددی را در این بخش مطرح کردیم. شما می توانید با بررسی علت پوست مرغی و علائم آن از یکی از این روش ها برای درمان استفاده کنید. فراموش نکنید یکی از مهمترین روش های درمان این عارضه پوستی، پیدا کردن علت آن است. بنابراین ابتدا علت را بیابید و سپس برای درمان اقدام کنید.