
درمان ترک کف پا بسیار مهم و ضروری است؛ زیرا اگر به موقع انجام نشود، قطعا تبعات منفی متعددی را به دنبال خواهد داشت. فارغ از سن و سال و جنسیت، تمام افراد با مشکلاتی مانند ترک کف پا، پوسته پوسته شدن پاها و… روبرو می شوند. البته خوب است تا این را بدانید، موضوع ترک پا در بین خانم ها رایج تر و شایع تر است. از آنجایی که ترک کف پا هم زیبایی ظاهری و هم سلامت پاها را تحت تاثیر قرار می دهد، لازم است تا با انواع روش های درمان ترک پا آشنا شوید. در ادامه این بخش از مجله آرایشی، بهداشتی و زیبایی سوفیا همراه شما خواهیم بود تا بهترین روش های درمانی را بشناسید.
درمان سریع ترک پا
علت ترک کف پا چیست؟
فهرست مطالب این مقاله
برای استفاده از روش های درمان ترک کف پا، ابتدا باید بدانید که این مشکل چرا و چگونه به وجود می آید. در بسیاری از مواقع بهترین روش درمان، برطرف کردن علت مشکل است. ترک خوردگی کف پا یا شقاق زمانی اتفاق می افتد که پوست پاهای شما به شدت خشک و دهیدراته شده باشد. پوشیدن کفش های نامناسب، قرار گرفتن در معرض گرد و غبار و آلودگی ها، ایستادن یا راه رفتن زیاد، بیماری و… از جمله دلایلی هستند که باعث خشک و کم آب شدن پوست کف پا می شوند. این عوامل زمینه ای را فراهم می کنند تا چربی زیر پوست به شدت کاهش پیدا کند و ترک خوردگی اتفاق بیفتد.
البته از جمله مهمترین دلایل ترک خوردگی کف پا باید به موارد زیر نیز اشاره داشته باشیم:
انجام ورزش های سنگین و طولانی مدت
آفتاب سوختگی شدید
کم آبی بدن
عفونت های قارچی
مشکلات و اختلالات هورمونی و یا کم کاری تیروئید
حمام کردن با آب داغ
استفاده از شوینده های نامناسب برای شستشوی پاها
اگزمای پوستی
صافی کف پا
دیابت
هرپاشنه
تغذیه نامناسب
بهترین روش های درمان ترک کف پا
در بخش قبلی با علت ترک کف پا آشنا شدید. شما می توانید با برطرف کردن علت اصلی ترک خوردگی کف پا، این مشکل را برای همیشه از بین ببرید. به عنوان مثال اگر استفاده از شوینده های نامناسب برای شستشوی پوست، علت اصلی به وجود آمدن ترک خوردگی کف پاهایتان است، با تعویض شوینده پوستی از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کنید. البته در ادامه روش هایی را به شما معرفی می کنیم که در درمان ترک کف پا بسیار موثر و مفید هستند. دقت داشته باشید که این روش ها ممکن است برای همه جوابدهی یکسانی نداشته باشند. پس با توجه به وضعیت و شرایطی که دارید، از روش مناسب برای درمان استفاده کنید.
- استفاده از گلاب و گلیسیرین
یکی از بهترین روش های درمان ترک کف پا، استفاده از گلاب و گلیسیرین است. گلیسیرین از قدرت مرطوب کنندگی بالایی برخوردار می باشد. همچنین برای درمان ترک خوردگی و رفع زبری و خشکی پوست موثر است. 2 قاشق غذاخوری گلیسیرین به همراه 2 قاشق چای خوری گلاب را با هم مخلوط کنید و به این ترکیب نصف قاشق آبلیموی تازه نیز اضافه کنید. سپس این ترکیب خانگی را روی قسمت های آسیب دیده کف پاهایتان بمالید و جوراب نخی یا سیلیکونی بپوشید. با تکرار این روش درمانی، قطعا نتیجه دلخواهتان را می گیرید.
ترک خوردگی پا
- استفاده از وازلین
یکی دیگر از انواع روش های درمان ترک پا، استفاده از وازلین است. در حقیقت وازلین قوی ترین کرم ترک پا است که به رفع خشکی و ترک خوردگی پاها کمک زیادی می کند. در ابتدا پاهایتان را با استفاده از یک شوینده مناسب به خوبی بشویید. سپس یک لایه ضخیم از وازلین را روی پوستتان بمالید و جوراب نخی یا سیلیکونی بپوشید. وازلین از شب تا صبح باید روی پای شما بماند. صبح می توانید جوراب را در بیاورید و با تغییرات پوستی تان روبرو شوید. اگر چند شب پشت هم این کار را تکرار کنید، با درمان قطعی ترک خوردگی پا روبرو خواهید شد.
- پدیکور
یکی از علت های ترک خوردگی کف پا، تجمع سلول های مرده و آلودگی ها است. برای رفع این مشکل می توانید از پدیکور استفاده کنید. به شما توصیه می کنیم با استفاده از محصولات سوفیا پدیکور انجام دهید تا با تغییرات شگفت انگیزی روبرو شوید. پودر کوکتل، پدی ژل، نمک اسپا و پینه بردار جزو بهترین محصولات سوفیا برای درمان ترک خوردگی کف پا هستند. انجام پدیکور با استفاده از محصولات سوفیا نه تنها ترک خوردگی پا را درمان می کند، بلکه به افزایش نرمی، لطافت و زیبایی پاهایتان نیز کمک خواهد کرد.
استفاده از محصولات مخصوص ترک پا
برای درمان ترک کف پا می توانید سراغ محصولات اختصاصی برای این مشکل بروید. کرم های مخصوص ترک خوردگی پا با خاصیت مرطوب کنندگی قوی بهترین گزینه برای درمان هستند. این کرم ها دارای ترکیبات درمان کننده ای هستند که در درمان مشکلات پوست کف پا به شدت موثر واقع می شوند.
- استفاده از عسل
عسل در طب سنتی یک غذا و یک داروی قوی برای تمامی دردها به حساب می آید؛ خصوصا مشکلات پوستی. بنابراین یکی از انواع روش های درمان ترک پا، استفاده از عسل است. از آنجایی که عسل خاصیت ضدمیکروبی و آنتی باکتریالی دارد، به درمان زخم، ترک خوردگی و سایر مشکلات پوستی کمک می کند. عسل طبیعی و خالص را به قسمت های آسیب دیده بزنید و برای جلوگیری از برخورد آن با محیط اطراف از یک جوراب سیلیکونی یا نخی ضخیم استفاده کنید. اگر این کار را به صورت مداوم انجام دهید با نتایج شگفت انگیزی روبرو خواهید شد.
- استفاده از روغن نارگیل
روش های طبیعی برای درمان ترک کف پا همیشه جزو بهترین ها به حساب می آیند. روغن نارگیل یکی از روغن های طبیعی و پرخاصیتی است که به خوبی در پیشگیری و درمان ترک خوردگی پاها موثر عمل می کند. برای درمان ترک کف پا حتما از خواص بینظیر این روغن بهره مند شوید.
- استفاده از موز
شاید برایتان کمی عجیب باشد اما یکی دیگر از انواع روش های درمان ترک پا، استفاده از موز است! در صورتی ک می خواهید نتیجه بهتری بگیرید، پوره موز را با مقداری آووکادو مخلوط کنید و سپس آن را به مدت 20 دقیقه روی قسمت های ترک خورده پا قرار دهید. پس از شستشوی پا متوجه تغییرات آن خواهید شد.
- روغن زیتون
همانطور که متوجه شدید اصلی ترین علت ترک کف پا، خشکی و کم آبی پوست است. برای جبران این خشکی و کم آبی می توانید از روغن زیتون طبیعی استفاده کنید. روغن زیتون را روی پای تمیز خود بزنید و ماساژ دهید. بهتر است تا یک جوراب ضخیم یا جوراب سیلیکونی بپوشید تا روغن به خوبی جذب پوستتان شود. پس از چند ساعت پوست خود را بشویید و از نرمی، لطافت و التیام پوستتان لذت ببرید.
رطوبت رسانی پاها
لایه برداری و اسکراب، بهترین روش درمان سریع ترک پا
امروزه اکثر خانم ها و آقایان به بهداشت و زیبایی پاهایشان اهمیت می دهند. برای درمان ترک کف پا در زمان کوتاه، بهتر است تا کمی حرفه ای تر عمل کنید. شما می توانید با استفاده از وسایلی مانند سوهان برقی یا سنگ پای معمولی، رنده پا، محصولاتی مانند پینه بردار، پدی ژل، پودر کوکتل، نمک اسپا و… لایه برداری و اسکراب حرفه ای برای پاهایتان انجام دهید. با این کار علاوه بر اینکه پوست های اضافی را از روی پاهایتان حذف کرده اید، بلکه سراغ روش درمان سریع ترک پا رفته اید. در نتیجه می توانید پاهای سالم تر، زیباتر و جوان تری داشته باشید. این را بدانید که اگر به مشکلاتی مانند دیابت و یا اختلال در سیستم ایمنی دچار هستید، نباید از لایه بردار و اسکراب برای پاها استفاده کنید.
زمانی که پاهایتان را لایه برداری و اسکراب می کنید، در حقیقت آلودگی های عمقی و پوست های اضافه ای که به پا اجازه تنفس نمی دهند را از بین می برید. در صورتی که پس از انجام اسکراب و لایه برداری پا، از سایر روش های درمان خانگی ترک کف پا استفاده کنید، نتیجه بهتر و قطعی تری خواهید گرفت.
آیا نیاز است که به پزشک مراجعه کنیم؟
معمولا انواع روش های درمان ترک پا موثر هستند و نتایج خوبی را از خود به جای می گذارند. گاهی اوقات ممکن است با این روش ها، درمان اتفاق نیفتد. در چنین شرایطی می توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ زیرا قطعا به درمان های تخصصی تری نیاز خواهید داشت.
این نکات را باید بدانید
علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره داشتیم، لازم است تا به یک سری نکات دیگر اشاره کنیم تا از آنها برای جلوگیری و درمان ترک کف پا استفاده کنید.
حمام کردن های طولانی مدت، در معرض آب داغ قرار گرفتن، بیش از حد استخر رفتن و… از جمله مواردی هستند که ترک خوردگی کف پا را تشدید می کنند. برای جلوگیری و یا حتی درمان ترک کف پا بهتر است تا از انجام این کارها اجتناب کنید. اگر به دلیل نوع شغل یا فعالیتتان مجبور هستید برای تایم طولانی در استخر یا سونا بمانید، باید با پزشک متخصص در خصوص سلامت پوستتان مشورت کنید.
خشکی و ترک خوردگی کف پاها در فصول سرد سال بیشتر است. برای پیشگیری از این موضوع مصرف آب را افزایش دهید و از کرم ها و لوسیون هایی که خاصیت مرطوب کنندگی قوی دارند، استفاده کنید.
اگر پوست پاشنه پاهایتان حساس و آسیب پذیر شده است، باید برای مدتی از کفش هایی که پاشنه بسته هستند، استفاده کنید. همچنین به بهداشت و نظافت کفش هایتان نیز اهمیت دهید.
سخن پایانی
در این بخش شما را با بهترین روش های درمان ترک کف پا آشنا کردیم. با رعایت نکاتی که به آنها اشاره داشتیم و استفاده از این روش های درمانی می توانید پاهایی زیبا، سالم و جوان داشته باشید. این را بدانید که سلامت پاها مانند سلامت دیگر اعضای بدن بسیار مهم است. پس هرگز نسبت به آن بی تفاوت نباشید و اگر مشکلی مانند ترک خوردگی کف پا برایتان پیش آمد، به آن اهمیت دهید و آن را درمان کنید.