
آیا می دانید روش درمان جوش زیر پوستی چیست؟ آیا تا به حال جوش سفت زیر پوستی دردناک را تجربه کرده اید؟ همه ما تا کنون تجربه جوش زیر پوستی را داشته ایم. جوش های زیر پوستی انواع مختلفی دارند که ممکن است در هر سن و سالی هر خانم یا آقایی را درگیر کنند. بعضی از افراد به طور مکرر جوش زیر پوستی را تجربه می کنند. از آنجایی که این تجربه بسیار دردناک است و با عوارض متعددی همراه می باشد، تصمیم داریم تا در اینجا اطلاعات کافی در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم. در این بخش از مجله آرایشی، بهداشتی و زیبایی سوفیا تصمیم داریم به بررسی علل، علائم و روش های درمان جوش های زیر پوستی دردناک بپردازیم.
جوش زیر پوستی چیست؟
جوش زیر پوستی چیست؟
فهرست مطالب این مقاله
برای درمان جوش زیر پوستی ابتدا لازم است تا به طور کاملا دقیق بدانید که جوش زیر پوستی چیست؟ منظور از جوش زیر پوستی کیستی است که همراه با تورم در بافت های زیرین پوست به وجود می آید. این کیست های متورم و دردناک یکی از انواع جوش هستند که معمولا در ناحیه صورت ظاهر می شوند. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید جوش های زیر پوستی چگونه به وجود می آیند؟
ابتدا چربی و سلول های مرده، سطح و منافذ باز پوست را مسدود می کنند. سپس باکتری به لایه زیرین پوست نفوذ می کند و تلفیقی از چربی، باکتری و سلول های مرده جوش زیر پوستی را تشکیل می دهند. این جوش ها معمولا روی صورت و گاهی روی قسمت های مختلف بدن ظاهر می شوند.
چطور بفهمیم که جوش زیر پوستی داریم؟
همانطور که می دانید جوش ها انواع مختلفی دارند. در صورتی که با علائم جوش زیر پوستی آشنا شوید و آن را به موقع تشخیص دهید، می توانید از درمان سریع جوش زیر پوستی کمک بگیرید. بنابراین ابتدا لازم است تا ببینیم جوش زیر پوستی چه علائمی دارد و چطور باید به وجود آن پی برد. معمولا جوش های زیر پوستی علائم زیر را دارند:
احساس درد شدید در هنگام لمس جوش
حساسیت و خارش
برآمدگی های بزرگ، چرکی و سفت
خروج چرک سفید مایل به زرد در هنگام ترکیدن جوش
بزرگ بودن اندازه جوش در مقایسه با سایر جوش ها
محل ظاهر شدن جوش زیر پوستی کجاست؟
شاید بعضی از افراد گمان کنند جوش زیر پوستی فقط مختص صورت است. به همین علت به دنبال راه های درمان جوش زیر پوستی صورت باشند. برخلاف تصور عموم، جوش زیر پوستی روی قسمت های مختلف صورت و بدن ظاهر می شود. معمولا محل ایجاد جوش زیر پوستی در قسمت هایی مثل باسن، قسمت بالایی کمر و سرشانه، روی قفسه سینه، گردن، بازوها، چانه و… است.
علت های جوش زیر پوستی چیست؟
یکی از روش های درمان جوش زیر پوستی این است تا در ابتدا بدانید علت جوش زیر پوستی چیست؟ در صورتی که به علت بروز این جوش روی پوست پی ببرید، می توانید آن را برطرف کنید. این یک گام بزرگ برای درمان جوش های زیر پوستی دردناک است. باید بدانید که علت های جوش زیر پوستی به طور دقیق مشخص نیست؛ اما شایع ترین دلایل آن به شرح موارد زیر هستند:
سن
معمولا نوجوانان بیشتر از سایر گروه های سنی جوش زیر پوستی را تجربه می کنند. یکی از شایع ترین علت های جوش زیر پوستی، ترشح بیش از حد هورمون های آندروژن است. به دلیل قرار گرفتن در سن بلوغ، بدن نوجوانان این هورمون را بیشتر ترشح می کند.
سابقه خانوادگی
یکی دیگر از علت های جوش زیر پوستی، سابقه خانوادگی است. کسانی که به طور مکرر، جوش زیر پوستی را تجربه می کنند معمولا سابقه خانوادگی دارند و اعضای درجه یک خانواده شان بیشتر جوش زیر پوستی دارند.
بارداری و قاعدگی
همانطور که می دانید دوران بارداری و چرخه قاعدگی به شدت بدن خانم ها را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از تغییراتی که در بدن خانم ها به وجود می آید، تجربه جوش های دردناک زیر پوستی است.
انواع جوش زیر پوستی
استفاده از محصولات و لوازم آرایش نامناسب
استفاده از برخی لوازم آرایش ها و محصولات پوستی نامناسب یکی دیگر از علت های جوش زیر پوستی است. برخی از این محصولات دارای چربی زیاد و بافت بسیار سنگین هستند که این موضوع باعث مسدود شدن منافذ پوستی می شود.
استرس و اضطراب
استرس و اضطراب پیامدهای منفی بسیار زیادی را برای بدن دارد. یکی از این پیامدهای منفی، بروز علائم جوش زیر پوستی و ابتلا به آن است. اضطراب بیش از اندازه باعث ظاهر شدن انواع جوش های زیر پوستی می شود.
تغییرات هورمونی
نوسانات و تغییرات هورمونی خصوصا در دوران هایی مانند بلوغ، یائسگی، بارداری، قاعدگی و… یکی دیگر از دلایل جوش های زیر پوستی است.
مصرف بعضی از داروها
بعضی از داروها عوارض متعددی را به همراه دارند. داروهایی که ترشح هورمون ها را تحت تاثیر قرار می دهند، معمولا با عوارضی مانند جوش زیر پوستی همراه هستند.
تعریق زیاد
کسانی که تعریق زیادی را تجربه می کنند، معمولا بیشتر از سایر افراد جوش های زیر پوستی را تجربه می کنند.
چربی پوست
ترشح بیش از اندازه چربی پوست یکی دیگر از دلایل و علت های جوش زیر پوستی است. همانطور که متوجه شدید تجمع چربی و سلول های مرده در لایه زیرین پوست باعث بروز جوش های زیر پوستی می شود.
آشنایی با روش های درمان جوش زیر پوستی
شما می توانید انواع جوش های زیر پوستی را با روش های مختلف درمان کنید. درمان جوش زیر پوستی به این بستگی دارد که علت به وجود آمدن آن چه بوده باشد. معمولا شایع ترین دلیل آن، چربی پوست است. اگر به دنبال درمان سریع جوش زیر پوستی دردناک هستید و تحمل دردش ررا ندارید، باید از داروهای مختلف استفاده کنید. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که بدون مشورت پزشک مجاز به استفاده از هیچ دارویی نیستید. داروهای ضد بارداری، آنتی بیوتیک های خوراکی، ایزوترتینوئین و… از جمله داروهای موثر برای درمان جوش زیر پوستی هستند. علاوه بر این داروها، با استفاده از روش های خانگی زیر می توانید نسبت به درمان جوش زیر پوستی اقدام کنید:
کمپرس گرم
یکی از بهترین روش ها برای درمان جوش زیر پوستی، استفاده از کمپرس گرم است. شستشوی صورت با آب گرم باعث از بین رفتن جوش زیر پوستی می شود. بنابراین چند بار این کار را در طول روز تکرار کنید تا شدت جوش های زیر پوستی را کاهش دهید.
چسب آکنه
یکی دیگر از راه های درمان جوش سفت زیر پوستی دردناک، استفاده از چسب آکنه است. این چسب ها تاثیر زیادی در از بین بردن جوش های زیر پوستی دارند.
روغن درخت چای
برای از بین بردن جوش های زیر پوستی می توانید از روغن درخت چای استفاده کنید. روغن درخت چای تاثیر بسیار زیادی در رفع التهاب و تورم دارد. از طرفی این روغن دارای خاصیت آنتی اکسیدانی برای پوست است و رشد باکتری ها را متوقف می کند. علاوه بر تمام این موارد، استفاده از روغن درخت چای باعث پاکسازی پوست نیز می شود. شما می توانید با استفاده از یک گوش پاک کن تمیز، مقداری روغن درخت چای را به جوش زیر پوستی بمالید و بعد از 10 دقیقه آن را با آب گرم بشویید. این کار را 2 الی 3 بار در روز انجام دهید.
خمیر عسل و زردچوبه
عسل دارویی معجزه گر برای انواع دردهاست. برای درمان جوش زیر پوستی می توانید از خمیر عسل و زردچوبه استفاده کنید. این ترکیب دارای خاصیت آنتی باکتریالی برای پوست است و خاصیت ضد التهابی دارد. برای این کار لازم است تا کمی عسل و زردچوبه را با یکدیگر ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس آن را به مدت 30 دقیقه روی جوش های زیر پوستی بزنید و با آب گرم بشویید.
درمان خانگی جوش زیر پوستی
خمیر جوش شیرین
یکی دیگر از روش های درمان جوش زیر پوستی استفاده از خمیر جوش شیرین است. این خمیر باعث لایه برداری پوست شده و چربی پوست را نیز خارج می کند. همچنین درد و التهاب ناشی از جوش زیر پوستی را نیز از بین می برد. کافیست تا مقداری جوش شیرین را با آب مخلوط کرده تا حالت خمیری پیدا کند. سپس آن را روی جوش زیر پوستی مالیده و پس از خشک شدن با آب ولرم بشویید. شما می توانید این کار را 2 مرتبه در روز تکرار کنید.
نکاتی که باید بدانید
شما می توانید از روش های درمان جوش زیر پوستی استفاده کنید تا آن را از بین ببرید. لازم است تا در خصوص جوش های زیر پوستی اطلاعات دیگری نیز کسب کنید. به موارد زیر توجه داشته باشید:
کم یا زیاد بودن ترشح هورمون تستوسترون در آقایان و استروژن در خانم ها تاثیری بر جوش های زیرپوستی ندارد.
شستشوی صورت با استفاده از شوینده مناسب، هیچ تاثیری در جلوگیری از جوش زیر پوستی ندارد. توجه داشته باشید تجمع چربی در لایه های زیرین پوست باعث بروز جوش زیر پوستی می شود. شما با استفاده از شوینده تنها سطح پوستتان را می شویید. بنابراین باید ترشح چربی پوست کنترل شود؛ نه شستشوی سطح پوست.
حتما رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. مصرف یک سری مواد خوراکی مانند شکلات ها، باعث بروز جوش زیر پوستی می شوند.
در صورتی که درد بسیار زیادی را تحمل می کنید بهتر است تا با یک تکه یخ، به کاهش درد و تورم ناشی از جوش زیر پوستی کمک کنید.
بهداشت را رعایت کنید. نظافت مرتب حوله دست و صورت و رختخواب خصوصا روبالشی، تاثیر بسیار زیادی ر جلوگیری از جوش زیر پوستی دارد.
روش های جلوگیری از ایجاد جوش زیرپوستی
ضمن استفاده از روش های درمان جوش زیرپوستی شما می توانید از یک سری روش ها برای جلوگیری از ایجاد جوش زیرپوستی استفاده کنید. جوش زیرپوستی بسیار دردناک است و ظاهر بدی را روی پوست ایجاد می کند. به همین علت لازم است تا با استفاده از روش های مناسب، از ظاهر شدن آن روی پوستتان جلوگیری کنید. به موارد زیر توجه داشته باشید:
روتین مراقبت پوستی داشته باشید
یکی از روش های جلوگیری از جوش زیرپوستی، داشتن روتین مراقبت پوستی است. حتما در طول روز صورتتان را با استفاده از یک شوینده مناسب بشویید و چربی ها و آلودگی ها را به طور کامل از بین ببرید.
از اسکراب و لایه بردار استفاده کنید
اسکراب برای پوست فواید بسیار زیادی دارد. زمانی که اسکراب می کنید، آلودگی ها، چربی های اضافه، سلول های مرده و همچنین باکتری های مضر سطح پوست را از بین می برید. این کار به جلوگیری از بروز جوش های زیرپوستی کمک زیادی می کند. بهتر است تا متناسب با نوع و جنس پوستتان در طول هفته از اسکراب مناسب استفاده کنید.
مرطوب کننده بزنید
نکته دیگری که به درمان جوش زیرپوستی و همچنین جلوگیری از ظاهر شدن آن روی پوست کمک می کند، استفاده از کرم مرطوب کننده است. حتی اگر پوست چربی دارید، باید از مرطوب کننده مناسب (فاقد چربی) استفاده کنید. موضوع چربی پوست با رطوبت آن کاملا متفاوت هستند. حتی پوست های چرب نیز به رطوبت رسانی نیاز دارند.
بهداشت وسایل شخصی را رعایت کنید
شاید برایتان جالب باشد تا بدانید یکی از روش های جلوگیری از ظاهر شدن جوش زیرپوستی، رعایت بهداشت وسایل شخصی است. روبالشی، براش ها و بیوتی بلندرهای آرایشی، موبایل و سایر وسایلی که با پوست شما به صورت مستقیم در ارتباط هستند، منتقل کننده آلودگی ها و باکتری ها می باشند. برای جلوگیری از انتقال این آلودگی ها به پوست لازم است تا به بهداشت آنها اهمیت دهید.
و اما در آخر
درمان جوش زیر پوستی با روش های مختلفی امکان پذیر است که در اینجا به آنها اشاره کردیم. شما می توانید با شناخت دلایل و علت های جوش زیر پوستی، نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید. توجه داشته باشید که مصرف فست فود هیچ تاثیر در بروز جوش های زیر پوستی ندارد. برای از بین بردن جوش زیر پوستی می توانید از انواع ماسک های خانگی نیز استفاده کنید.